Pelsklædt Vegetar

Forholdsvis positiv blog med betragtninger over livets små paradokser, løse strøtanker og egne interesser. Feel free to comment :-)

Navn:
Sted: Aalborg, Jutland, Denmark

onsdag, januar 26, 2005

Valg eller fravalg


Nu er det snart tid for borgerne i Danmark at bevæge sig til stemmeurnerne for at vælge repræsentanter til folketinget og dermed ledelse til landet.

Og hvem skal vi så vælge? Og hvilke informationer skal vi vælge, for bedre at kunne vælge, hvem vi ønsker valgt. Det er mit indtryk, at debatterne i TV er stærkt farvet af både den enkelte kanals egen politiske udgangspunkt samt en nærmest dukkeføreragtige iscenesættelse af politikerne og deres udtryk eller mangel på samme.

Kun få partier tør give udtryk for deres menneskesyn og grundlæggende ideologi, mens de fleste partier har travlt med at opremse ønskelister med valgløfter så fantastiske, at det er lige før man igen begynder at tro på julemanden, hvilket måske egentligt også er hensigten – eller hvad?

Selv synes jeg, man skal vælge efter hvad, der ligger tættest på ens egne værdier og meninger, som f.eks. kunne være:

En simplificering af skattesystemet, hvilket f.eks. kunne indebære ens skatteprocent til alle. Det kunne godt nok gå hen og komme dem mest til gode, der knokler røven ud af bukserne, men er det ikke også ok, da det jo er dem, der i høj grad trænger til nye bukser :)

En styrkelse af folkeskolen, så denne kan opfylde sin pligt som fundament for fremtiden, hvilket kræver plads til kreativitet og nytænkning, både for børn og voksne, hvilket så forhåbentligt vil have en positiv effekt på alles engagement og lyst til investere både økonomiske og menneskelige ressourcer i børnenes skole – altså en selvforstærkende positiv cirkel af tillid, selvtillid og engagement, der bevæger sig op gennem hele uddannelsessystemet.

En global indstilling og et anstændigt menneskesyn bliver afgørende for en fremtidig position i det internationale samfund, der – om end vi måske ikke helt vil indrømme det – allerede fungerer i praksis, hvorfor det er afgørende også for vores eget velbefindende i verden, at vi tager politisk og menneskeligt afsæt i verdenssamfundet.

Tanken om verdenssamfundet leder ret naturligt tankerne hen på miljøet, hvor vi ganske enkelt er nødt til at tage både nationalt og internationalt ansvar for, at der også i fremtiden er mulighed for et menneskeligt verdenssamfund, også selvom det koster lidt her og nu. Jeg tror næppe, at vi, for de penge vi sparer, når vi vælger miljøet fra, kan købe aflad, for de levende væsners fremtid vi bevidst har ødelagt.

Det er nogle af de personlige tanker, der ligger til grund for mit valg, og så er der ikke noget at gøre ved det, hvis det lyder en smule radikalt :-)

Google